Bed and Breakfast Marketing

Informatie van Stinngo

Webgidsen

Vermeldingen op B&B websites zijn ideaal om snel van start te kunnen. De meeste zijn echter niet gratis. Het is dus belangrijk te kijken welke voor jouw situatie het beste werken. Daarvoor is het belangrijk dat je inschat waar je gasten hoofdzakelijk vandaan zullen komen: vooral Nederland, de omringende landen of ook van ver.

Nederland

Richt je je op bezoekers vooral uit Nederland of de Benelux, dan liggen de gidsen van bedandbreakfast.nl, weekendhotel.nl en erfgoedlogies.nl voor de hand.

Internationaal

Internationaal is er een enorme aantal sites waar je je kunt aanmelden, soms voor een bedrag per jaar, andere sites rekenen een commissie op basis van boekingen, oplopend tot wel 15 - 25% van het boekingsbedrag. Ook kan het zijn dat de site de gast ook boekingskosten in rekening brengt.

Waar je, naast de kosten, op moet letten is of je de kalender die je wilt gebruiken kan koppelen met de desbetreffende sites. Want als je meerdere kalenders moet gaan bijhouden, wordt dat een tijdrovende klus.

De Stinngo kalender biedt de mogelijkheid om de kalenders op tal van sites te laten updaten. Dan heb je dus maar één kalender die je bijhoudt. Alle sites die de zogenaamde iCal koppeling hebben, kunnen automatisch  worden bijgewerkt. Je vindt een lijst waarmee dat in elk geval kan op de support site van Stinngo.

Amsterdam

Heb je een B&B in Amsterdam, dan is het buitenland je allerbelangrijkste markt. 

Onze eigen sites voor Amsterdam scoren internationaal uitstekend in Google, met edities voor drie specifieke vormen van logies: er is een editie voor Rental Apartments Amsterdam, daarnaast een voor woonboten Houseboats Amsterdam en een site voor bed and breakfasts: B&B's in Amsterdam.

Je eigen site blijft belangrijk

Met name als je al langer een B&B hebt, is het voor jezelf natuurlijk het mooiste als (terugkerende) gasten direct op je eigen site belanden om te boeken. Dat maakt je op termijn minder afhankelijk van de betaalde vermeldingen.